PARKET VLOEREN
LEGGEN - RENOVATIE - ONDERHOUD

Mozaïek

Solide en betrouwbaar

Mozaïekparket is opgebouwd uit kleine blokken en latten massief hout. De vloer wordt rechtstreeks op beton verlijmd.

Lees meer over mozaïek parket...

Lamel

Duurzaam en isolerend

Lamelparket is een kant en klare vloer met een toplaag van echt hout. Het parket wordt zwevend op een damp-dichte ondervloer gelegd.

Lees meer over lamel parket...

Multiplank

Ecologisch verantwoorde vloer

Multiplank bestaat uit meerdere lagen waarbij de onderlaag die veelal van multiplex is, is voorzien van een toplaag.

Lees meer over multiplank parket...

Tapis

Jarenlang plezier met duurzaam parket

Tapis parket is in vele soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er niet alleen parketten leverbaar met een klassieke uitstraling, maar ook met een moderne look.

Lees meer over tapis parket...

PARKET

Ambachtelijke hardhouten vloeren

Parket bestaat uit diverse soorten hardhouten vloeren die zich voornamelijk kenmerken door hun warme uitstraling. Omdat een parketvloer op verschillende manieren gelegd kan worden is het geschikt voor iedere kamer.

Verschillende soorten parketvloeren

Om aan uw wensen te kunnen voldoen, kan WANDO PARKET u een groot en veelzijdig assortiment parketvloeren bieden. Er is dus altijd een vloer beschikbaar die bij u en uw huis past. WANDO Parket legt, verzorgt en renoveert alle verschillende soorten parketvloeren

Onderhoud en renovatie parketvloer

Een parketvloer kan jarenlang mee mits u deze regelmatig onderhoud. Parket is namelijk ook onderhevig aan slijtage. Om slijtage tegen te gaan, kunt u de parketvloer eenvoudig schoonmaken met een stofwisser of stofzuiger met speciale borstelmond. Daarnaast zijn er verschillende oliën verkrijgbaar waarmee u de parketvloer kunt onderhouden.

MOZAIEK PARKET

Solide en betrouwbaar

Mozaïekparket is opgebouwd uit kleine blokken en latten massief hout. De vloer wordt rechtstreeks op beton verlijmd. Met mozaïekparket behoort niet alleen het traditionele blokpatroon tot de mogelijkheden, er zijn meer combinaties mogelijk.

Solide parketvloer

Mozaïekparket is een uitermate solide parketsoort. De vloer is buigbaar en zeer sterk waardoor het onder andere schokken perfect tegengaat. Deze parketsoort wordt veelvuldig gebruikt in openbare ruimtes zoals in dansscholen, kantines en vergaderzalen.

Betaalbaar parket

In tegenstelling tot andere parketsoorten is mozaïekparket een stuk goedkoper. Dit heeft te maken met het feit dat het parket uit delen van het hout kan worden gemaakt, waar andere vormen wat betreft afmeting niet meer uit geproduceerd kunnen worden. Daarnaast is mozïekparket zeer eenvoudig schoon te maken zodat de vloer lang mooi blijft.

LAMEL PARKET

Duurzaam en isolerend parket

Lamelparket is een kant en klare vloer met een toplaag van echt hout. Het parket wordt zwevend op een dampdichte ondervloer gelegd. Lamelparket is uitermate geschikt voor huurwoningen of appartementen waar een 10 dB geluid isolerende ondervloer gebruikt dient te worden.

Duurzaam parket

Lamelparket bestaat uit 3 lagen hout of multiplex met een toplaag van 4 tot 6 millimeter en kent daardoor een lange duurzaamheid. De vloer is eenvoudig schoon te houden zodat u lang van uw vloer kunt genieten.

Afwerking lamelparket

U kunt lamelparket op verschillende manieren af laten werken. Afhankelijk van het soort lamelparket wordt het afgewerkt met olie of lak. Dankzij deze toepassingen krijgt iedere vloer een andere uitstraling.

MULTIPLANK PARKET

Ecologisch verantwoorde vloer

Multiplank bestaat uit meerdere lagen waarbij de onderlaag die veelal van multiplex is, is voorzien van een toplaag. Het aangezicht van de multiplank wordt door deze toplaag bepaald. De toplaag wordt meestal van hardhout gemaakt.

Voordelen multiplank

Multiplank heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere parketsoorten. Zo is multiplank geschikt voor vloerverwarming en is het ecologisch verantwoord. Mocht u de vloer eventueel zelf willen leggen dan is het goed om te weten dat dit met multiplank een zeer eenvoudige klus is.

Onderhoud multiplank

Om slijtage aan de vloer te voorkomen dient u hem goed schoon te houden. Multiplank kunt u zelf eenvoudig schoonmaken met een stofwisser of stofzuiger. Daarnaast kunt u gebruik maken van speciale onderhoudsolie.

TAPIS PARKET

Tapis is de meest ambachtelijke kant van het vak

De vele houtsoorten die ons vak rijk is zijn allemaal mogelijk hierin. Van kambala, merbau en afzelia tot aan beuken, maple en essen!

Door de vele mogelijkheden in houtsoort grote en dikte kan er altijd iets compleet naar wens gerealiseerd worden. Elk plankje hiervan word verlijmd en vernageld geplaatst op een spaanplaat ondervloer. Waarna deze geschuurd en gevoegd kunnen worden. (Ook een verouderde reeds kant en klare oplossing hiervan is mogelijk.) Afwerking is geheel naar eigen wens en inzicht mogelijk . Natuurlijk adviseren wij u al naar gelang wens.